Tanda hijau di badan bayi

Normal ke baby 3 bulan keluar tanda warna hijau ni?? Saya tau masa lahir memang dh ada tanda ni tapi yg sy hairan anak sy dh 3 bulan tapi tanda ni still keluar lg.. Hari ni makin banyak pulak risau sy.. Normal ke?? Maaf lah first baby ni. Sy dh tny ibu sy dia pun ingat tk ingat cmtu, dia tk sure 😂

Tanda hijau di badan bayi
18 Balas

anak no2 sy ada mcm tu setompok besar ibi jari.. skrg anak dh umur 6tahun.. masih ada tp warna dh btukar coklat gelap.. sy anggap sbgai tanda lahir je.. klu melarat tu kena refer doc lah

2y ago

samalah..anak sy pun perempuan.. tp x pe.jugak sbb belakang badan area pinggang.. xnmpklah.. klu kaki tu nak pakaikn skirt kena ada long socks lah.. atau seluar legging..😅

macam parents saya cakap ada tanda ni bila besar dia pecah, kulit anak akan jadi gelap. anak saya banyak jugak. tapi tak lah kulit gelap sgt, biasa je ikut mak ayah dia hehe

mcm tanda lahir. tap nak lebih kepastian cuba refer doctor. minta doctor menilai. atleast awak pon tak susah hati❤️. mudah mudahan baby awak xde pape okay

kadang org kata tanda mcmtu tanda lahir..wallahualam..kalau rs was2 better g jmpe doc n tnya...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Mmg normal ibu. Boleh google. Sbb I pun lupa nama tp mmg normal. If still was2 boleh minta confirm dgn doctor time next appt.

tak silap sy, ada terbaca, ni nama dia Mongolian Spot. usually orang asia ada benda ni. it will fade bila budak besar.

Mcm tanda lahir je ni, ada org lama2 hilang ada org kekal. Consult la dgn doc wktu check up anak 😇

pernah dgr ade org ckp klu ade ijau2 ni mse maknya mengandung ade amik daun pisang x..entah lah betul ke tak.

masa anak saya baby pun ada tanda di belakang mcm ni...sekarang umur dia 2 tahun lebih tanda tu dh hilang

anak saya pon ada dekat bdan belakang & tangan.. skrg umur dia dah 2 tahun 10 bulan masih ada..