Normal ke tidak

Normal ke awal kehamilan rasa cramp mcm betul2 nak period tu? Tiap kali sakit mesti cek risau keluar spotting.cuma keputihan cair..doakan kandungan sy kuat bertahan, baik2 kali ni ya🥹

7 Balas

mcm sy mula2 prggy tu mild cramp je tp klau cramping yg buat kita sakit sgt smpai trtunduk tunduk tu better check takut etopic pregnancy or tnda awl keguguran . klau jnis spotting tnda bby dh lekat tu dot dot je sikit bukan jnis bnyk mcm period tu . sy prnh bby tk jdi cramp yg trlmpau sakit esknya turun darah

normal cramp mcm nk period tu, tp cramp yg takla sakit sgt..sy pn haritu mcm tu jgk, kjp2 cek sbb risau spotting kan..alhamdulillah tkda pape..skrg pn kdg2 rsa mcm tu jgk even dh 14w, so saya rsa normal..tp kalau cramp yg sakit sgt boleh cek klinik ye awak

3w ago

yeke awk..lega rasa..mmg spanjg pregnant rasa cramp2 ye. sy awal dekat2 tarikh period tu sakit tp lepas dr tu rasa kejap2 ringan2 je.kdg xde rasa apa plak..haa risau 😅

Normal. Sy yg 14w pn kdg pndai cramp jugaa sikit. ada mommies2 ckp normal sbb rahim mgembang bby tgh mmbesar. So insyallah jgn rsau. Sis 4w kan? Jgn buat byak kerja berat yaa. Byakkan rehat.

kalau teruk sangat cramp, like lebih lagi dari orang period, boleh jadi simptom ancaman keguguran atau ectopic. kalau macam biasa2 tu, inshaAllah tak ada apa2. doa banyak2 moga Allah jaga 🌹

3w ago

owh ok baik2..ni da lepas due period rasa ringan skit cramp.terima kasih ye sis

nak kte normal ke x tu x pasti.. tp ikut org jgak rsenye.. sis da berapa mggu? slagi xde bleeding, insyaaAllah sume nye baik2 je..

3w ago

harini sptutmya due period..baru lg 4w

ya sma laa kita..sya thun leps keguguran twins🥲skq pergny🥲kdg2 perut cramp ..jdi risau🥹