5 week 5 day

Normal ke 5 mnggu nampak kantung sahaja tapi tidak nampak janin ? Korang mnggu kerberapa nampak janin ya 😌. #bantusharing

5 week 5 day
53 Balas

Saya dulu pun doc scan memang xnampak ape² pastu dia bukan bulat kira dr kata macam tak jadi jea. Lepas tu p klinik swasta doc kata xnampk ape pun siap suh buat urine test plk. Sebab saya rase sakit perut macam seguggut tp xkuar drah pun last² tgu 8 week masa cek xnmpak jgk last² doc suh minum air mineral sebotol bia penuh air kncing scan² baru nampak bby skli dgn heartbeat lagi. Saya dahla ada anxiety sentiasa rase takut. Sekarang ank pun dah lahir dah 5 bulan daa. Jangan risau sis ada rezeki sis. Ada kata 10.week ke atas confirm nampak..

saya 5w tak nampak apa . tapi tak fikir bukan² pun . sebab dah selalu baca orang ckp semua org tak sama . 8w repeat scan nampak kantung je doc cakap . lepas tu kita ckp dlm hati , baby jgn la menyorok . tiba² nampak benda berkelip² 🤭dia bg isyarat kt mama die la 🤣 tunjuk heartbeat die 🥰 doc terkejut scan balik tekan sikit baru nampak 🤣 mama die byk lemak sgt kot kne tekan betul² baru nampak 😂 kecik² dah buat perangai comel 🤣

2y ago

sama. saya skrg 6weeks5days scan kantung pun belum nampak. susah hati sbb first baby. 2-3mnggu lagi repeat scan harap" dah ada lah kantung n janin

saya first scan kantung kurang jelas, second scan kena repeat scan sbb doc nk kepastian betul ke pregnant 😅 alhamdulillah nmpk kantung jelas dah, tp baby tak nampak pun lg, tp saya pun pening, first scan tu 11/1 doc tu kata 4weeks, pastu scan kali kedua 31/1 doc tuu kata 4weeks jugak😅 dia kata myb sebelum ni salah kira 😂 so, skrg taktau bila nk p repeat scan lg 😅

Pernaj scan masa 4w6d kantung pun xjmpa.. Bila 10w bru nmpk baby skli.. Ni ank keempat bru 4w bulan depan bru scan 9w+ https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

masa dpt upt 2line,esk nye scan. dktor ni kata ade penolakan dinding rahim. ble hri sbtu hri tu dtg,dktor india lak kata mcm ade cyst. jd pening kt sni. pdhal dktor kerajaan ade cek da rahim ok,dktor prtama pun cek rahim ok. tiber dgn dktor india ade cyst. klu korang confuse x?

2y ago

ada jumpa pakar ke sis?

Saya masa 8 minggu scan nampak jantung dah.. Pi kk bukak buku doc scan masa tu 16weeks dah nampak tulang belakang baby semua.. Skrg dah 19 minggu belom scan lagi tgok jantina.. Cuba awak scan masa 8 minggu ke atas.. InsyaAllah mesti dah nampak jantung dia..

2y ago

Itu lah next month kne g scan balik . Tq sis 😘 semiga dipermudahkan urusan selalu

Sy pun 5minggu nmpak kantung. Sbb Sy ada problem sikit so mmg awal2 pregnant, sy kena weekly checkup. And scan pun kot bawah. Ni progress sy time checkup. Minggu 5 - nmpak kntung Minggu 6 - nmpak ada kantung dgn yolk sac Minggu 7 - nmpak semua dgn heartbeat sekali

2y ago

Alhamdullilah semoga baby awak sihat 😘 terima kasih kongsi 😘

sy bby 1st 5w nmpk dah kantung n janin.. 2nd bby 6w blm nmpk apa pn.. so scan msa 12w bru nmpk heart beats suma..Yg 3rd ne 6w p scan msi ksng blm nmpk kantung ataupn janin.. tp dah xrsau sgt sbb dah ada pnglman sblm ne.. smoga sumanya baik2 sja..

iya sis .. sya pun first dlu .. 5w scan xnmpk. sconnd scan 7w. alhamdulilaa 😍😘bru nmpk kantung kecik .. pastu . 10w scan alhmdulilaaaa bby dh nmpk gerak2 dh. Happy sngat😍😘😘.. bby aktif sangt tymeee tu, .. #Firstbaby#semogabbysihat

macam Doc kat tempat sy bagitahu , seeloknya nak scan , biar 11w ke atas.. In shaa Allah sis , ada baby tu.. semoga Allah permudahkan urusan sis sekeluarga ye dan baby membesar dengan sihat , cukup sempurna sifat tubuh badannya , Amiin..💕

2y ago

Ya sis . Saya scan pun sbb nk cmfrm kan pregnant . Dh 5 mnggu baru cmfrm kn tu nmpk kntung je . Risau nasib ade korang smua yg positive 🥰 aminn semoga doa tu berbalik kepada awak ya