perut keras

normal ke 38w 4d perut dh mula mengeras....itu tanda bersalin ke

4 Balas

start masuk 3rd trimester dah mengeras sis, cuma kene tahu bezakan contraction palsu @ contraction bersalin, contraction palsu just mengeras tengah perut volume minima sekejap je dtg lepas tu hilang, dtg hilang jarak masa jauh, contraction nk bersalin pulak mengeras dari belakang pinggang tarik ke tengah, sangat sakit, and dtg selang 5-10minit ,kerap² . Sis dah sesuai prepare utk beranak kalau ikut weeks tu, better makesure barang momy n baby ke hospital ade dlm kereta dah, n better momy xpergi luar kawasan ye

sy 37minggu 2 hari dah keras perut ,terus kena bw pergi bersalin

3y ago

hari2 mengeras ke ? lps mengeras ada hint apa lg

Iya itu tanda”besalin semoga di permudakan

3y ago

xpasti la sis.. kene bwk brg baby skli lah risau terbersalin kt kpg

go scan jika rasa fear