Perut Mengeras dan Sakit

Saya 36 minggu sekarang. Harini rasa perut mengeras campur rasa sakit . Normal ke tu ? Atau itu tanda contraction? Sakit tu rasa dekat bahagian atas perut dgn tepi2 perut. Boleh tahu tk kenapa saya first baby😅#ingintahu #bantujawab

3 Balas

sama lah dengan saya . kemungkinan baby nak masuk laluan ad jugak .. saya pun 36 minggu , skit belakang xpayah kire lah .. try buat snaman kagel . atau sujud lama2 bg dia mudah masuk laluan .

Bila makan,perut asyik mengeras je tapi baby aktif kat dalam..cuma kita lah rasa nak terkucil selalu sebab dia bergerak time perut keras

ya tu contraction. kalau kerap dalam 10 minit jadi 3-4x, atau jadi lama tak hilang2 lebih dari 2 minit setiap contraction, boleh gi PAC.