Sakit Ari Ari

Normal ke 36 week sakit celah kangkang? nak tukar posisi tidue sakit, nak jalan sakit 🥹

17 Balas

Saya kena masa pregnancy 5 month! Symphosis pubic syndrome org panggil.. tukar posisi tidur mmg sakit gila, duduk sakit, nk naik tangga turun tangga sakit, menangissss je mlm2 mmg sakitttt sgt2.. sy jmpe fisio dia ajar senaman n ltk hot pack.. kurg sikit je sakit.. lama2 dlm mggu ke 35 sy skrg dh xde dh sakit… masa sy cucuk dexa utk kuatkan paru paru baby rasa xsakit lgsg cucuk tu, tiba2 elok dh sakit celah kangkangggg..

7mo ago

kenapa kena cucuk dexa sis

sama mcm sy, 36week 6day da hrini.. nak tukar posisi mengiring mmg sakit, da static tdo belah kiri @ kanan pun rasa sakit jgk area atas perut tu.. mcm lenguh tp sakit. semoga dipermudahkan urusan kita ya..

Normal je awak, saya dulu pun macam tu. menangis nak jalan pun sakit. Sampai demam tau hahah Tapi bila dah masuk 38w sakit dah makin kurang even tidur mengiring.

sama.. saya 35week 2 days.. sakit betul.. ketar2 nak pusing kanan nak pusing kiri.. dc cakap normal. baby dah masuk laluan

sama la..sbb sy doktor ckp kepala baby di bawah dh sbb tu sakit pusing kiri kanan msa tido,nk bagun dari tmpat duduk,dn nk berjln mmg terasa

Normal sis, doktor sy cakap sbb kepala baby dh kat bawah. Sy start sakit dari 30w mcm tu. Tapi sekarang dh makin kurang sakit

sama la saya pon rasa mcm ni jugak . saya 35week 4day. bila berdiri n jalan bnyk pon sakit ya amat.

sama la sis sy skrg 35 minggu mmg tgh mngalaminya…sakit sgt bila nk ubat postion tu..hehe

Normal momyy..baby da masuk laluan..sebab tu dia buat tekanan dekat pelvik tu

sakit kat belah luar area vagina tu kan. jalan terkangkang kangkang dh ni hmm ☹️