BERAT BADAN

Normal ke 27 week berat badan hanya naik 0.5kg???risau juga berat xnaik makan banyak pon still sama..#ingintahu #bantusharing

7 Balas

kalau doc kata berat skrng normal ..hnya naik 500 gram je ..ia adalah normal...tp jika naik mendadak ncm sy dlu .sminggu naik 1kg tu abnormal😅takut nnti sngkut diabetes dan sbgainya jika berat tak ikut mcm di sarankan..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

sy 25week berat naik 3kg jek .. bila scan perkembangan bayi normal. doktor tak Komen apa2 pun . lega rs .. klu dengar org lain ckp bole jd kemurungan sis ..

ada rujukan dekat buku pink tu puan boleh tengok berapa yang boleh naik ikut trimester ..

if doc x da kata apa , normal tu .. pastikan naik x lebih 2kg tu je

tpi berat badan mmg slalu kena naik ikut saranan nurse masing2..

If doktor kata normal, then it is normal.

sy 22w pn xnaik lgsg