Mengantuk time pregnant

Normal ke 1st trimester ni kita rasa mengantuk? Bila sy tertidur kt tmpt kerja ade sorg kakak ni ckp jgn ikutkan sgt mengantuk tu. Suruh segar2kan bdn. Tp x boleh tahan. Tgh buat kerja pun blh tertidur. 😭😭😭 #firstbaby

1 Balas

Normal. Saya pun mcmtu juga haritu sedangkan selalunya tidur 2 jam pun segar je tkde tersengguk atau tertidur masa kerja 12 jam. Masa 1st trimester tidur 12 jam sehari pun mmg wajib tertidur masa kerja, tu pun kerja 8 jam tk buat ot. Badan akan jadi extra letih masa 1st trimester sbb tgh adjust dgn perubahan hormon dan dalaman. Bukan kita nak melayan mengantuk/letih tu pun, mmg dah tak larat nk buat mcm mana. Kakak tu maybe masa dia pregnant dipermudahkan tkde rasa mcm tu la kot 🤔

2y ago

Lega sikit baca... Thank you ☺️