sakit bawah perut

Normal ke 14 week ? Sakit mencucuk bawak perut ulang2. Then pinggang Pon sakit..

4 Balas

Sebenarnya, menurut Dr Zubaidi, sakit ari-ari ketika hamil ialah normal. Ini kerana penambahan berat bayi di dalam abdomen ibu yang akan membuatkan penegangan otot atau ligamen. Benda ini dipanggil sebagai round ligament pain. Selalunya ketidakselesaan ini tidak berbahaya. Akan tetapi, sakit ari-ari ketika hamil juga mungkin tanda awal kepada masalah tertentu. Untuk maklumat lebih lanjut tentang cara mengatasinya, baca artikel ini ya: https://my.theasianparent.com/sakit-ari-ari-ketika-hamil

sama mcm saya tpi oklh lyn je..sbb g hospitl pon check bby semua norml..

bahagian saluran air kencing, bagitahu doktor lebih bagus.

Saya pun sama bila masuk 13-14w..skng dh 16w pn rasa kdg2..