penat berkerja

Normal kah klu kita aktif masa hamil tp bru 5w.. Skg rasa penat btl2 Masa mkn pun ndk terjaga tggu lapar btl bru sya mkn ..

2 Balas

Jangan macamtu sis. Kesian bby baru nk membesar. Banyakkan rehat untuk trimester pertama ni. Jgn buat kerja berat. Gerak byk pon tak digalakkan. Bagi betul2 lekat dulu, bby dh besar boleh la sikit2 nk gerak byk. Makan pon jgn skip. Jgn tunggu lapar. Paling kurang pon minum susu. Ada biskut dlm beg. Tepi katil. Nanti perut angin, lagi susah pulak. Biar kerap tapi sikit makan takpe.

Cuba atur waktu makan dan kalau boleh ada waktu rehat, rehat secukupnya. Kena jaga kandungan sis.