hi mummy semua

normal ka kita selalu kekejangan kaki sekarang ? perit betul rasa bila tengah syoq tido dia datang 😩 saya baru 32w 6d harini tapi sejak kebelakangan ni kerap betul kejang kaki

7 Balas

ya tu normal.. sy dah 32 minggu kaki kejang waktu 2-3 pagi waktu tidur.. nangis2 mintak husb tolong.. selalu husb sy akan tolak tapak kaki ke depan waktu kaki lunjur kejang tu.. 5-10 saat dah lega 😅

masa kena kekejangan sis. buat straight kaki gerakkan ibu jari . trus xjadi kejang . tiap mlm saya buat mcm tu je tiap kali kena

4w ago

yaka nanti saya cuba 😆

sy pun mcm tu sis. masuk 33 ni lgi kerap 😅😅 , lepas tu simpul biawak pun selalu kena time tido

4w ago

oh tak sama ye awak kejang dengan simpul biawak tu ? simpul biawak tu yang sakit tu kan maafler terconfius 😩😂

ye. my sis amalkan ostenutrix shaklee sepanjang pregnant tak pernah kena kejang kaki

4w ago

ye. anak 1st tak makan so mmg kerap jgk la kejang. anak no 2 3 4 ambik ostenutrix tu mmg tak pernah kejang sepanjang pregnant.

kurang calcium & magnesium tu. cari supplement untuk topup balik.

4w ago

ok sis thankyou yaa

Normal.. gerak kaki sikit je dah cramp 🙂