Hi selamat tengahari, apa perlu saya buat kalau keadaan yang kuat

Hi , normal ka kalau Mcm ni, kalau ikutkan tarikh last period 25hb 8 dah masuk 8 weeks, tapi masa scan baru 5 weeks.dulu Period pun tidak teratur. Tadi scan nampak kantung sja. Tapi Morning sickness mmg Teruk, nak muntah saja. Selera pun kurang. Apa perlu saya buat? Normal juga ka kalau 5 weeks baru nampak kantung. Atau Macam mana. Semoga semua baik baik saja. #ingintahu

Hi selamat tengahari, apa perlu saya buat kalau keadaan yang kuat
4 Balas

Normal puan, sama mcm saya lah jenis period tk teratur dan cycle panjang. First day utk last period 27/2, first time check UPT 7/4, sepatutnya dah 8w. Pergi scan tk nampak apa pun. 3 minggu selepas tu baru la nampak kantung 5w1d. Kantung kosong. Repeat scan 2 minggu lepas tu baru nampak ada janin dan dgr heartbeat baby. Skrg dh nk masuk 32w dah 😊

3y ago

syukur. saya semangat sikit nampak komen ni

Sama saya pun scan masa 5w6d (22/10/2021). Tapi doc kata kantung baru 3-4weeks,ukuran GS pun baru 1cm. Doc kata okay je mungkin sebab ovulation lambat sebab cycle saya panjang 33days macamtu. Doc suruh repeat scan lagi 4minggu.

3y ago

yah kena suru pegi scan 2 minggu lagi. semoga dipermudakan

sama mcm saya , baru scan semalam 5w 1 day. doc kata nampak kantung sahaja. doc suruh repeat scan lg 2 weeks. semoga ada rezeki untuk kita bakal ibu. risau jugak sbnrnya.

3y ago

amen2. sama la dgn saya. kena scan 9hb Nov ni

Normal sis, kandungan saya 8 week dulu pon ada kantung je. lepas 2 week p klinik, baru nampak baby n jantung baby. skrg dah 36 week.

3y ago

oh Terima Kasi sis. Naik semangat saya balik kalau dgr sharing Mcm ni.