34week 4days. Baby kurang gerak

Normal ka baby kurang gerak ? Gerak pun tak kuat. Kadang kita kene kacau dia baru rasa dia gerak. Baby pun suka sangat mengeras tapi tak sakit pun. Normal ke tak ye? Nak kene ke hospital ke? Bukan tak nak terus ke hospital, tapi hospital jauh sangat .

5 Balas

nasihat sy sis klau baby kurang gerak terus pegi hospital,mcm sy dh 2 kali bby kurang gerak,trus ajk suami pegi hospital..tp alhamdulillah bby okay,tp wlaupun apa pun kita kna ambik serius jgk bnda mcm nie,doc bgtau sy,bby kurang gerak,gerak tp slow sgt pun kena terus pegi hospital,sbb doc ckp pernah jd dlu patient dia kata bby gerak tp slow sgt,bila doc check bby dh meninggal,yg bergerak mgkin bukan bby,mcm nadi dia,tp dia rsa bby gerak,pdhl bby dh mninggal dlm perut..so sis kena ambik serius ..jgn tggu trus pegi hospital...sbb bnda mcm nie paling kita takut n xnk terjadi

sis . kalau baby kurang gerak dan membuatkan sis risau . cuba sis baring mengiring ke kanan lepastu goyang goyang kaki . tapi celah kelengkang selitkan 1 bantall . nanti mesti dia bergerak dan tendangtendang mcm marah gitu HAHA . sbb tu la cara saya kalau tibatiba baby diam . HAHAHAHA

Saya plk dah 33weeks tp Baby mmg aktif sgt gerak. Kekdg mengeras. Kekdg gerak smpai sakit2 perut. Normal je lah kn? Sbb saya baca , bnyak yang kata bby akan kurang gerak sebb dh sempit makin mmbesar...

kalau gerak ok dalam tempoh 12 jam tu, ok la.. gerak x kuat tu n mengeras tu kdg sbb baby dah makin besar. nak confirmation pegi klinik utk check pun boleh..

boleh pergi klinik swasta terdekat. nnt dia scan baby check heartbeat sume. klau ok, ok la tu