SUSU FORMULA

normal ka anak sebulan lebih kerap menyusu dan kerap juga berak ? dia berak ad jga meneran tpi najis tk keras. skrg sy bg minum susu lactogen. atau ad cadangan susu lain utk naik berat badan die.. plss

1 Balas

Normal sangat! Sebab dia baru sebulan. Anak sebulan akan minum susu setiap 2 atau 3 jam kot. Saya pun dah lupa, tapi yang saya ingat, kerap sangat. Sama juga dengan berak. Tapi sis kalau dia berak lebih 4 kali sehari, awak maybe perlu bawa dia jumpa doctor. Takut cirit. Saya pun kasi lactogen, sampai lah anak umur 2 tahun sekarang. Okay je, berat badan dia pun naik macam biasa. Kalau buat susu make sure ikut sukatan ya. Kalau salah tu yang buat badan tak naik. Baca tips lain sini https://my.theasianparent.com/tips-menaikkan-berat-badan-bayi

3mo ago

sama la saya hadapi skrg ni . macam mnee ye ?