berat baby

normal ka 37week berat baby dalam kandungan 2.4kg sahaja ? saya kena serah diri 19/01 doakan saya selamat bersalin sebelum tarikh tersebut🥹

13 Balas

Normal sis. Dulu masa pergi scan pun doc asyik cakap baby kecik. Tak kira lah scan swasta ke, kk ke, setiap kali scan mesti doc kata “baby nampak kecik dari sepatutnya”. Jangan risau, insyaAllah semuanya dipermudahkan. Saya pulak overdue 40w 5d. Baby keluar sehari sebelum kena serah diri. Masa dekat PAC pun doc scan, kata baby kecil, tapi alhamdulillah, keluar berat baby 3.19kg.

2y ago

bukan awak doktor takut jadi mcm arwah anak saya ja...dalam perut doktor kata perut kecik dan berat tak sama nan ari,dia lahir hidup cuma 3 hari ja awak,syaa ni pun kali ke3 czer doktor suruh serah diri 19/2 ni ..semoga kita dipermudahkan urusan ya semua bakal2 mommy

saya selalu risau berat baby masa dlm kandungan, kita makan byk tapi lemaknya byk ke kita je, masa lahir pun 2.44kg je and lahir overdue tapiiii sekarang ni dia 2bulan berat dah 5.59kg haa laju je naik beratnya kawan²nya yg lahir dulu pun xsampai lagi berat tu. Dia nak besar kat luar haa

ok je tu sis ❤️🌹 semoga dipermudahkan urusan puan ya.. dulu saya bersalin masa 37w 4d baby keluar 2.8kg... now baby usia 5month dah 8kg hehe.. 😍

Normal sis.. bby membesar di luar.. sy pun lebih kurg sis scan lebih kurg tu .. bila beranak 2.7kg.. as long as doktor cakap okay, dont worry okay

sptutnye sama lh tarikh kita 19/1 ...tpi smlm hospital col ckp trikh diawalkan lgi 15/1 serah diri...semoga permudahkan urusan kita emak2

normal je, ada masa lagi tuh nak naik . saya lahirkan baby dlu pun 2.1kg je. alhamdulillah dia membesar dkt luar , skrg 3bln 6kg da.

normal, sy scan 36w berat 2.88, bersalin 39w berat 2.7, x accurate pun berat masa scan sbb ianya hanya jangkaan

Kalau doktor tak kata apa-apa yang merisaukan ia normal. Apa apa boleh tanya doktor masa check up.

Saya pon 37 weeks dh bersalin dan berat baby pon kuar 2.4kg skrg dh 55 hari

2y ago

Alhamdulillah sehari selepas bersalin sy bole balik sekali dgn baby

normal je tu sis jgn risau ok. better membesar dkt luar❤️