16 pregnant

Normal ka ? 16week perut masi kecil lagi , n masi x rasa apa" lagi . Ada org 15week perut dh bsr bby pun ada tindak bls #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Jgn nk banding dgn org lain klu bab mengandung ni. Setiap badan tu lain cara. Yang penting bila check up, bila scan, nampak anak membesar dgn elok dan selari dgn usia kandungan. Tk penting lah dah masuk minggu itu minggu ini tapi perut kecik lagi sampai nk risau. Yg penting anak dlm kandungan tu membesar elok atau tidak. Pasal pergerakan, utk anak first mmg normal nak rasa pergerakan anak tu lmbt. Ikut ketebalan perut ibu mengandung tu jgk. Ada yang dh 26 weeks baru rasa baby kick tp perlahan je. Ada yg dari 12 minggu dah mula mcm rasa gelombang angin (baby bergerak). Setiap milestone time pregnancy ni lain-lain ya, tk payah risau kenapa org itu cepat kenapa kita lmbt. Yg penting kita sihat, baby sihat.

3y ago

Ya tq mungkin sbb bby first kn . Sy belum scan lagi tngok keadaan bby skrg

Sy pun sekarang 16weeks. Nk kata besar pun tak lah sgt. hehehe..Tapi ada la 'boroi' tu sikit. hehehe

jangan ukur size perut,tu tak Penting. yang penting size baby dalam kandungan membesar ikut usia.

normal bagi Saya sebabnya saya 20w baru mula nampak perut n 24w keatas baru mula rasa baby gerak

sya jnis mcm tu.. ank 3 dah ni 16w juga.. masih slim lg😂😂 anak2 sya lahir plg bsar 3kg