Bloatedness

Is it normal for early pregnancy to hve bloatedness and like mcm angin byk dlm badan? How do you cope with it?

6 Balas

Saya dah sebulan since Doctor confirmed saya pregnant.. Kene serdawa kalau tak perut jadi sakit n kepala makin pening.. Saya selalu sedawa lepas tu akan muntah.. Selama 4 minggu jadi cam tu tapi skang sakit n rase nk serdawa masa la balik keje je sampai malam.. Tadi baru lepas serdawa n muntah.. Rasa nya mmg ssh nk kentut sejak rasa cam ni..

5y ago

Sy sendawa byk. Rse nk muntah sgt tp xde ape keluar huhu. Bile blh muntah rse lega sket

biasaa je tu. saya masa first trimester camtu. kdg tu baru je lpas makn nasi, basuh pinggan and terus muntah balik. nasi pun tak sempat turun ke perut. bila dh muntah tu baru okayy. tapi lapar balik lah lpastu. 😁

sama. bila dapat kentut, nikmat sangat. ☺ sebab sy tak pandai sendawa. perit rasa kalau tak dapat keluarkan angin. doc kata jangan biar perut kosong. jangan makan/minum yang sejuk. jangan makan yang berminyak dan pedas.

5y ago

sama dear. kentut pun berjaya keluar sikit2 saja. smpai tertongeng2 nak keluarkan angin. biasa kalau sy baring mengiring ke kiri senang sikit nak keluar angin tu. ☺

Ya memang selalu time tidur pun kentut. but almost everyday my mum akan buat minyak bawang putih then sapu kat kaki. so memang malam tidur sedap sambil kentut. perut pun tenang je.

5y ago

Ok thx you sis!

saya masa 4minggu aritu asyik kentut2 jer.. 2minggu lepas tu,baru ok.ilang segala kentut2..hihihi..

5y ago

2minggu gak eh. Mmg kene bertabah la ni

sy pun baru 7 weeks and asyik terkentut je..

5y ago

itulah.. bulan puasa nak dtg.. xtaw mcm mana lepas ni..