Bayi tak buang air besar

Is it normal baby umur 1 month plus sehari tak buang air besar?

6 Balas

Tengok keadaan baby. Kalau perut x kembung, susu badan sekerap setiap 1 - 2 jam, xmeragam, xnangis. InsyaAllah xde masalah. Sy pernah anak xberak 2-3 hari. Risau juga sbb biasanya dia berak 6x sehari. Tiba2 stop selang 3hri. Huhuhu. Lepas tu dia berak mcm biasa. Rupanya sy tersedar, sy leka kemas rumah beberapa hari tu (mcm2 dikemasnya) sampai anak kurang menyusu. Anak pulak x meragam sbb sy masukkan dlm buai. Mmg syok dia tidur lupa nak susu. Huhuhu. Lepas tu, sy slow down xkemas rumah sgt. Biar la baby nak menyusu setiap masa pun. Sy betul2 insaf, sy belajar dr kesilapan sy.

Mcm anak sy masa 1 bln 2x shri bru berk. Ad juga kes yg ank x berak 5 hri. Doc ad ckp 5-7hri its normal. Tp lebih baik jika sis trus jmpa doc, x smua baby sama keadaannya ..

klau full bf normal..anak sy hri tu pun sama..4 hari tak berak..nurse ckp normal tp kene tgk pemakanan ibu..kene byk mkn sayur buah n minum air masak..

ye normal. kalau lebih seminggu tak berak bawa jumpa doc.

Kalau fully bf normal even 7hari xmbuang

Fully bf normal

4y ago

Tula.. Baby sy bru sbln.. Mmg kerap mmbuang.. Xpnh pulak sehari tak membuang.. Siang mlm membuang..