ANAK REJECT MAKAN

its normal baby 6 month , day 3 anak makan still reject makanan ? kita sedihhhh :( i buat 2dr . day 1-2 - plain bubur + evoo day 3- plain bubur + bayam + evoo macam mana nak tarik minat anak berselera makan .

4 Balas

Sis varietykan makanan, follow dr amalina dekat ig nnti mommy tak stress. Dalam satu pinggan letak banyak jenis buah letak sikit je pastu nnti bagi baby rasa. Tak perlu bagi bubur kosong je baby boring

3w ago

baik siss saya cubaaa

Saye letak sikit perasa mcm kiub ikan bilis/ garam/ ikan bilis / minyak ikan / bubur letak majerin sikit je kasi rasa2

2w ago

Bawah setahun tak digalakkan bg garam sis. Sbb buah pinggang mereka kecik lg nak proses

Totally reject atau ada makan satu suap?

3w ago

makan juga sis . banyak suap tapi mcm terpaksa haha

takde letak protein ke?

3w ago

ok welc. hope ank suka la ye