keputihan ketika hamil

Normal atau tak kalau tgh preggy tp keputihan banyak sgt... tolong sya

14 Balas

Keputihan banyak tu normal sis waktu hamil.. Tapi kena tengok jugak.. kalau keputihan sis tu warna dia dah tukar mcm kelabu pekat or hijau ke apa better jumpa doc.. selalunya kalau kes mcm ni ada jangkitan virus/fungi

Betul..saya dulu pernah kena macam ni.. keputihan berbau mcm pelik sgt.. then jumpa doc dia cakap ada jangkitan virus.. so dia cakap kena selalu basuh kemaluan dgn air biasa and make sure kering.. jangan basah

wasalm sis keputihan time pregnant ni perkara biasa just yang beza dia kalau keputihan tu banyak n berbau or mybe kaler dia coklat/hijau tu tanda kena jangkitan virus. So better jumpa doktor..

Normal sis kalau keputihan banyak waktu hamil.. tak pregnant pun banyak jugak keluarnya..Tak normal bila dia bau busuk or hanyir and warna bukan cream/putih

Keputihaan ni normal masa preggy, tapi kalau teruk sangat macam banyak, pekat warna hijau atau berbau.. Kena jumpa doc sis.. Sebab boleh bahayakan baby

4y ago

Iya sis pakai panti liner, tapi kerap tukar. Sebab takut ada bacteria. Kalau boleh jgn pakai pencuci wanita ye,, bilas pakai air biasa ja.. Doc tak sarankan pakai pencuci wanita.

Wasalam normal kalu ada keputihan semasa pregcy.. Tapi kalau sampai gatal2 kena bagi tahu doct sbb ada ubt yg doct akn bagi

X normal. Lgi2 berbau. Gi klinik puan bgthu nurse. Tkut GBS. Ble kacau janin. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Normal sis . Bgthu nurse yang checkup kat kk ckp keputihan nanti dia bg ubat keputihan

temujanji nnti kena bagi tau nurse la..nnti nurse akan refer dctr camna..

normal. tapi masa checkup tu bagitau nurse