Nipple Confuse

Nk ty..ade x sesape kat sini yg anak da xnk nipple kite...sy da 3mgu ade masalah puting..kena fungus...mmg dlm mase 3mgu ni lgsg xbg direct..sbb sakit sgt wlupun hanye tkena bj n tsentuh...ni da 2ari ni ok da puting..tp baby reject puting kite..nk bt mcm mane ye..bile die lapar kite sua puting mmg xmo..nangis sekuat hati..pakse jgk die hisap..tp xmo..dlm 5minit gitu..last2 ibu pon bg la botol..bile da lame sgt xbg direct susu pon drop..tolong sy mommy sume..

7 Balas

sy pun mcm sis jugak.nipple luka teruk lps tu stop dulu .lps stop ank tknk direct dh.pakse die jugak nangis bby.susu drop terpakse bg susu formula sbb ank kuat menyusu. mmg mcm2 org ckp sbb tk bg susu ibu (down jugak)tp sy dh usaha.dlm hati hanye doa klau dpt rzeki ank kedua hrap dpt full breastfeeding.

4y ago

haah die reject. pernah sekali je die hisap pastu reject.sis cuba pujuk die mungkin lame2 die ok.klau housewife lg senang bg bf kan jimat pun jimat kan susu ibu kan terbaik .hehe

sy pnah.. bby refuse sbb niple luka jugak. sy bg jugk bf kt dia tiap hri wluon dia mrengek-rengek x nk hisap... da nangis kuat sgt bru sy bg susu botol.. atleast kite cuba. jgn lupa doa puan.. sy hritu pn da naik give up. tp usaha jugak bg dia nipple sndiri. i. allah lama2 ok.

4y ago

lama dlm sminggu jugk try.. tp mmg sntiasa try.. dh pnt n dia pn dh btul2 pnt nangis, sy ng botol pulk. dlm try tu mcm2 rasa ada.. nk give up.. nk marah.. tp satu hri tu tetibe je dia ok dh. skrg refuse susu botol pulk.. nnt klu dia da pndi bf, puan kne bg jugk tau botol kt dia.. sehari sekali pn xpe.. sng klu nk kluar bjln nnt.. pki botol pulk.

My baby dari first lahir tak bf sebab masatu xde susu lg. Then bg susu botol. Hari ketiga baru start ada susu tp sayang baby dah tak nak 😌 So sampai sekarang guna susu formula je.

4y ago

Mase baby 1st pon mmmg xde susu lgsg...lgpun keje..mmg xkesah xbg susu bdn..ni da xkeje...rase elok bg susu bdn n direct je...

Awak dah ke klinik ke? Nanti doktor akan bagi nipple cream. InshaAllah sembuh. Bahaya jugak kalau biarkan. Semoga baby & awak sihat2 je. Aaamiinnn3. 💖

4y ago

Skrg da ok da nipple ni...cume baby xmo direct..nk kena pam jgk...

Kene jgk bg dia isap... Walopon skjp... Nati lama2 ok... Lgpon hisapan dr bby slh satu ransangan utk penghasilan susu

4y ago

Tu la..tp die lgsg xmo bkk mulut..bukak utk nngis je..bile pakse dok geleng2..klau pakse lg sore die tu dgn kite2 jd geram ha...

takpe sis cuba pam secara berjadual dan minum air longan kering untuk hasil susu yg byk

4y ago

Mmg gune pam...ade jgk try longan..tp xdpt byk lg susu...skrg nk bg direct je..tp baby refuse...

Try nipple shield

4y ago

Da pakai da nipple shield..sbb puting jenis pendek..still same jgk..