Petua keluarkan janin

Nk tny..sye dh keguguran..kntung ksong..janin dh dkt bwh..ad tk cra untuk keluarkan kantung tu tnpa cuci..sbb dlm mse smnggu klau tk kluar jgk sye kne cuci rahim..klau bleh nk elakkan kne cuci..ad tak petua makan ape ii ke?please nk tau

3 Balas

Saya dlu dia keluar lepas 2 hari tawu keguguran. Xde makan apa2. Rasa sengugut sebelum nk tido, then tertido pastu pukul 3 pagi rasa nak pergi tandas. Pergi toilet rasa kt lubang kantung nak keluar. Batuk kuat2 then baru senang keluar. Pastu pukul 7 keluar lagi. Then lama sikit xde keluar dah ketulan besar. Esok tu baru pergi klinik balik Dr kata tinggal 1cm je so tak yah cuci dapat MC 3hari. but still boss bagi wfh. klu cuci dpt mc 2minggu.

1y ago

Okey tq share sis..doakan sye kluar sndiri..klau bleh nk sngat elak dri kne cuci

Biasanya klu janin bwh 12minggu, akan klua sdiri... cuma amik masa..sy dulu 7mggu dah takde heartbeat .. 10mggu bru dia totally klua..dlm tempoh nk sampi 10mggu tu dia spotting brownish

Minum air kelapa campur lemon n garam sikit.. InsyaAllah mudah keluar nanti

1y ago

Tq sharee tips..doakan sye dpermudahkan