SUNTIKAN KANCING GIGI

Nk tnye sakit tak cucuk kancing gigi ni? Sy bru first time nk kne cucuk 20/1 takut rase heee

SUNTIKAN KANCING GIGI
120 Balas

Sy dah kena 2x.. time suntik tak sakit mana pun(sy takut jarum)😬 cuma lenguh2 biasa ja lepas tu. Ada la 2,3hari jgk. Buat keja mcm biasa, just nk baring tu siksaan jugak😥😅

1st time cucuk lbh sakit sbb nurse guna jarum bsr skit dan lenguh2 lpstu sampai seminggu. Tp utk dos yg kedua nurse ckp dia guna jarum kecik jadi x sakit dan xde lenguh2 pun lpstu.

utk yg first time hamil ambl dua kali...sy yg msa first je sakit...seminggu xdpt mengiring ke kiri sbb lengan kiri yg kena inject...nurse xsrh spu ubat,klu sakit letak ais katanya

First tu mmg sakit brhari2 jugk bru hilang xbole ngiring tmpt kena cucuk. Second tak sakit sb dah tau sb dia sakit sb angkt2 brang.. So elakkan angkt brang guna tgn kena cucuk

sakit sgt tuu xdk laa. cuma lepas cucuk,makan hari utk hilang sakit dia. mcm sy 3-4hari baru hilng. nak tido pon xley ngiring tmpt inject,sebb sakit. Berdenyut2 rasa gitu..

saya siap boleh tumbuk sambal belacan lagi lepas kene cucuk 😑 sakit2 pun lanyak je, malas fikir nanti semua keje tak jadi 😂 tapi time nak baring mmg kalah lah 🤣

Masa cucuk tu x sakit tapi masa nurse tekan masukkan ubat tu sakit sikit.. tarik nafas, lepas.. insya allah baik2 je.. cme pas ccuk tu rasa lenguh2 je kat lengan tu..

Sy dh rasa cucuk 2 kali sb 1st pracnancy alhamdulillah xdek rase sakit yg truk..sakit skit 2 biase laaa..alhamdulillah dh selamat bersalin pun skrg tgh bpantng..😁

first suntikan waktu 15 week, tgn rse lenguh tiga hari. dua minggu lepas tu ambil suntikan kedua. tade rasa apa apa pon balik tu. elok je. lenguh pon tak ada.

4y ago

Sy kne masa 28w

saya masa 16w 3d dah suntik ni , masa suntik dia menyengat sikit lepastu tgn dah mula lenguh2 sakit . tido mengiring pun sakit . dlm 3 hari baru sembuh 😂