baby besar

Nk tnye pendapat....btl kew org ckp....klo mkn ais atau minuman berais bby akan besar....bg pencerahan ckit....

22 Balas

Baby saya 4.36kg ,xde kencing manis n xde diabetes pun.. Masa preggy pun mkn xbyk berat 40 weeks 70kg je.. Badan n perut pun xbesar.. Baru ni bersalin emergency czer, sbb cuba normal xbole.. Baby keluar je Doc pun terkejut sbb Baby besar.. Doc sampai tnya saya mkn apa.. Sbb tgk saya kecik je.. Saya xtau apa punca Baby bole besar mcm tu..

5y ago

Saya czer sbb dh cuba normal xbole, so terpaksa emergency czer.. Sebab Baby besar 4.36kg..

Jika mkn mkanan mnis bby akan besar..klau ais 2 xad r..tpi hati2 jgk..jgn trlalu kerap mnum ais..ksihatan tok kita n bby kita jgk kn..tQ👍😉

Sye dri ank ptame smpai skrg pregnant ank ke3 mmg suke mkn ais, nak2 time tgh alahan kuat, ank ptame 2.5kg ank kedua 2.9 xbesa pn..

Dr awal preggy gila minum ais. Xd ais xlalu. Bby sy kecik je lahir. 2.79kg. 😅 Gula yg buat baby besar sis.

Sy masa pregnant xlalu minum air panas... Ais sja sy brselera... Alhamdulillah berat bby okey, lahir 3.12kg

bkn manis2..sbb tu kalo da diabtes kna jga2.. mcm kita ni gula tggi.. takot jgk huhuhu..skunk dah 27 week

Ais xbersalah sis.. Y buat bby jd besar tu klu sis mkn/minum manis2.. Blh mnyebabkan GDM (kncg manis)

X jugak, puasa n raya sy bnyk minum ais, lepas tu selalu beli air kelapa, tp baby lahir 2.41 kg je.

klau kencing manis bole jadi bby besa . atau suke mkn minum manis2 . klau ais2 ni xd la sis .

X jugak sis..Sy ank ke 5 kurang minum ais pun keluar baby besar 4.15 kg..