Ubat zincofer

Nk tnye ibu2 semua sikit. Sy tkde mslh sikit pon klau bb2 mkn ubt zincofer ni pon sy boleh telan tkde mslh.. JADI SOALAN SAYA KAT SINI.. boleh ke kalau siap mkn nsi tu terus mkn ubt sbb nurse pesan contoh klau biase mkn nsi pukul 8pagi sy kne mkn ubt pukul 10pg.. mase nurse bg ubt tu sy tak terdetik hati nk tnye😂 jd sy tye jlh kat sini. Semoga sy boleh thu jwpan tu dari ibu2 semua .. trm ksh😇

2 Balas

gap 2 jam tu nk bg mknn hadam dulu. sbb ubt ni spatutnya mkn masa perut kosong utk bg bdn serap ubat. sbb tu rmai yg mkn awal pagi or sblm tidur.

5mo ago

Kne mkn ikut waktu jgk ke. Contoh start mkn pukul 8pg mmg perlu mkn setiap 8pg jgk ke?