Folid acid & obemin

Slmt pg ibu2 dlm ni😊,saya nk tnye sikit,skrng ni saya hari2 mkn ubat obemin dan nk tinggal sikit dh,klau dh abis ubt tu bolehkah saya sambung mkn folid acid spt sblom ni?tkde mslh kn?saya nk tau sngt2 terima kasih ibu2#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

puan kena tahu beza obimin & folic acid. pil folic acid basically adaa folic acid je. dalam obimin pulak ada folic acid, calcium, iron & vitamin c. as pregnancy progresses, ambik lah obimin, takpun ambik zincofer - yang ada lebih kandungan iron dpd obimin. atau ubat lain yang doktor sarankan, ikut keadaan puan.

3y ago

tula saya nye obimin tinggal sikit,ingt dh abis nk smbung mkn folid acid blik....tp tngok la cmne

boleh tp lps 3 bulan lbih baik continue obimin.. obimin ada lebih lgi lgpon ubat tmbah darah. kalau cek up minta je selalu. sbb obimin lps bersalin pon bole makan lg

3y ago

hehehe ok sis terima kasih bnyk2 bg info kt saya 😊😊