Vitamins pregnant

Nk tnya klau zincofer xleh mkn mntah,tkar iberet pn sama mntah yg ok cuma obimin ..so cmna ya na buat ada lg ta ubat nurse tkar kat Kita klu xleh mkn ubt yg sy sbut tu #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

12 Balas

zincofer ni antara ubat tambah darah yang tinggi iron, kalau puan jenis hb low better makan je zincofer. saya pun hb low. jadi saya makan zincofer dgn air masam2 contoh sunquick ke atau air delima. makan selepas 2 jam makan. pastu sebelum tido. tapi kalau puan hb ok, boleh makan maltofer. org kata sedap. hehe

Boleh cuba maltofer. Rasa coklat. Saya tak boleh nak telan zincofer. bila makan akan muntah. Jadi nurse suggest beli Maltofer dekat farmasi. Sebab KK tak da. Alhamdulillah makan maltofer ni mmg takda muntah dah. HB pun cantik

Sy pun makan zincofer. mmg doc kasi tu je, mula2 muntah jg tak tahan rasa dia tp lama2 ok. Cara sy, minum sebelum tidur 2 jam slps makan malam. minum dgn air limau tanpa gula alhamdulillah skrg da tak muntah.

9mo ago

sy dh try mkn ngn sunquick tnpa gula pn sma ..mkn trs tdo tp jaga Dr tdo mntah blik sbb bdn sy brgin ...bla brgin ubt tu msih asa dkt tkak tu yg buat loya trs mntah

Cuba tey makan 2 jam lepas makan. Sebab saya makan zincofer mula2 pon muntah juga. Saya amek 2 jam lepas makan baru okay. Amek dengan sunquick atau air limau

9mo ago

nt sy try plak cmni hrp xmntah la

Biasa makan macam mana? Cuba dahulu makan waktu malam, 2jam selepas dinner lepastu terus tidur. Kalau masih tak okay, minta tukar.

9mo ago

sy mkn Sblm tdo sbb sy bdn brgin bla sdwa ubt tu asa kt tekak buat sy loya..sy mkn ngn sunquick

Saya tukar ubat dari zincofer,new obimin,maltofer sampai ke iberet takde masalah nurse and doctor bagi je

Sy sampai skrg tak bolehh makan zincofer , sy makan yang 4 sekawan tu je . Alhamdulillah #37weeks

Cuba maltofer..sedap..kemam2 rasa coklat..doc sy bg maltofer je dri hri tu..skrg 17weeks++

9mo ago

Kalau kt kk sy xpasti..klinik swasta dia bg maltofer je

try mkn sblm tido.klu x bole jgk mkn iron tablet