nk tanya

nk tnya,,sy bru je 7weeks,harini skt kpala seharian,dh tido,air kosong pn mnum xhilang lg..boleh ke sy amik panadol..?

6 Balas

sy pn ms ml2 dlu skit kpla sgt.. tp sy x amek ubat/pndl pn sis..sbb xnk biasakn..sbb nti akn kmbl blk sktnye.symtm prgnnt doc ckp. sy amek lngkh smljd tuam ngn ais pad..bubuh minyak urt pelan2.. smpi trtdo dia hlng sdri.wlpn ada ms nngs x thn.huhu..alhamdulillah skrg dh ok..klu sis jns xblh thn amek pndl yg doc bg je..dos rendh

nk ambek bole sis tpi jgn yg dos tnggi . mkn pon hnye 1biji . jgn 2biji . mse g beli tu tnye dlu mne yg sesuai tok mommy preggy .

5y ago

panadol/ paracetamol selamat utk ibu hamil. makan ikut dos yg ditetapkan.

Penadol yg biasa boleh, yg dpt dri KK @ hospital tu ,sbb sya kerap skit kpla, doktor bekalkan penadol biasa tu

Boleh jer. 2 biji mcm biase. Ikut jam. Panadol adalah selamat diambil ketika mengandung.

In sya Allah boleh mommy, tp panadol yg biasa tu jer...

boleh.

5y ago

pngambilan 2biji mcm biasa la kn sis..?