first baby . 7weeks

maaf sy nk tnya normal ke kalau sakit2 pinggang ... sy bru 7w ... sebelum ni sy dh prnh gugur ... 2 hri lps ade kluar darah tp xbnyk laaa ... dh cek klinik . dktor ckp kdngn okay .. cuma semlm sy start sakit pinggang xhilang .. risau jgk .. sbb dh prnh gugurkn . jd trauma . #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Mcm saya dulu masa 11w pn sama jugak. Sakit pinggang. Nak bangun jalan pn payah. Dah mcm nenek2 dah ha. Balik keje je kang lepas maghrib mesti akan sakit pinggang. Maybe sebab duduk lama sangat time keje. Siang okay. Malam baru sakit. Tp sakit pinggang tu jadi dalam 2 3 hari mcm tu je. Lepas tu dah okay. Saya ada pergi klinik. Doktor cakap sebab saya ada retroverted uterus (rahim terbalik). Baby makin membesar dia akan makin condong ke tulang belakang. Sebab tu jadi sakit pinggang. Tp during 1st trimester je, lepas tu akan normal balik mcm ibu mengandung lain.

Kadang2 sbb kurang kalsium mmg akan sakit2 pinggang masa preggy. Banyakkan berehat awal2 ni