cabut gigi semasa hamil

nk tnya skrang sy dh 20w.. ada mslh gigi blubang dan sgt sakit. boleh tak cabut gigi? selamat x utk janin? 1st bby..

1 Balas

hi, saya pernah cabut gigi masa baby 6 bulan. kalau ikutkan proses cabut gigi boleh dibuat hanya dalam tempoh Trimester Kedua je, 4-6 bulan. kalau awal trimester bahaya sebab tu fasa kritikal pembentukan bayi, kalau akhir pula takut kelahiran pramatang. ahamdulillah tiada apa apa pun. puan boleh dapatkan nasihat doctor gigi juga. doctor gigi mmg akan tanya puan berapa bulan before cabut tu.

3y ago

tq🤭 nanti tnya dr mcm mna.. risau sbb 1st bby