Darah nifas

Hai mommies, normal ka kalau darah nifas sudah berhenti tapi tiba2 ada semula tpi dlm kuantiti yg sikit, selang 1 hari tu sudah tiada tapi beberapa hari kemudian kluar lagi darah sikit? 53hari lepas bersalin. #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

kalau nak cek darah nifas betul betul bersih. 15hari tanpa darah turun, dah betul clear dikira bersih. kalau ada darah selepas 15hari, anggap darah period kita.

normal kot sis, sy pon dah habis nifas 5 hari tiba2 dtg balik dlm tempoh 60 hari tu

sis ada ambik perancang x?