Scan due date

Nk tnya ni.. Mna lgi blh prcya aeh?.. Due dte doc bg ka due date scan.. N klw scan.. Skrng dh 29w 3d.. Dpt tngok due dte lgi x?.. #frstbby #stillcnfusengnduedatedocbg.

7 Balas

Saya pn xtau nk ckp pe sbb masa anak sulung klau ikut due yg doktor bg 11hb april tp lahir 16hb. Anak kedua pula kiraan doktor 1hb may tp bby lahir 22hb april..sama bulan dgn abg'y... Apa² pn selamat & tahniah dgn kedatangan ahli baru nti...semoga dipermudahkan segala urusan...😘

Biasanya tak jauh beza tarikhnya. Yg penting jgn lebih dr 40 weeks. Saya dulu ikut due date doc bagi. Tarikh yg dari scan pun tak jauh beza. Seminggu sebelum due date yg doc bagi saya selamat bersalin. 39 weeka

ikot due date kt buku pink..sbb due date scan tu bgantung pd tumbesaran bby..cthnya kita pregnant 24w3d..tp berat bby baru 22w4d..sbb tu due date kt scan boleh berubah2 ☺

due date dekat scan tu ikut besar baby.sbb tu xsama dgn due date doc.tp biasanya tarikh xjauh beza pon.

Oouhh.. Tq

Doc bagi

*weeks