memang ke mengandung 3bulan lebih keluar darah coklat?

nk tnya memang ya mengandung ni kluar darah warna coklt xad pape ke dh cek tnya doc doc ckp mungkin sebab saya kerja jenis bnyk jalan dan berdiri tpi baby siht2 je..tpi kita jd ibu panik lah juga ,ibu2 lain ada tak yang macam saya juga?

5 Balas

samalah kita, saya tengah belek2 persoalan2 semua yg berkaitan sy disini, ada serupa saya. saya dh nak masuk 14weeks. on off spotting coklat since last week Jumaat, tp pertama tu sy pecah air + fresh blood mcm nak bersalin. sy dh 5x beranak, masa last year 2022, january sy beranak. bulan 10 tu sy miscarriage belum sempat cek UPT. 5weeks mcm tu lah janin tu. bleeding teruk. Jadi skrg kandungan ke 7. sy kena bg injection kuatkan rahim dkt punggung setiap Jumaat selama sebulannni start 2minggu lps. dan dah abiskan ubat makan kuatkan rahim juga seminggu ni. cuma skrg kelusr semula spotting sy perasan sbb sy byk bergerak juga bbrpa hari ni huhu ..

Saya dari week 6 sampai week 12 spotting coklat, ada hari ada, ada hari takda. Dr ada kasi ubat duphaston untuk kuatkan rahim. Alhamdulillah sekarang dah week 15, spotting dah takda. Ibu jangan panic, selagi takda warna merah, selagi tu insyaAllah baby sihat

biasa klua darah time pregnant tersangat la tak normal. tp fikir positif jela kalau awak risau jugak rajin rajin la ke klinik scan or check. moga awak dan baby sihat ♥️

6mo ago

amin thank

Saya pon saya bru ja kuaq tdi pagi spotting wrna koko tpi check dkt klinik doctor ckp ok alhamdulillah baby normal tkdk apa just doc sruh monitor ja

6mo ago

Inshaallah tkdk apa , pikiaq baik baik ja klau ada bleeding atau rsa sakit terus p check ya awak

sy alami sis. seminggu 3 kali jd. tpi doc ckp ok sbb dh cek smua xde apa . kalau sis risau sis pergi ke klinik bgtau doc