jahitan lepas bersalin ...

just nk tnya , memang kena jahit ni kalau kita kencing rasa macam ketat ke ? berdiri lama pon rasa lenguh di bahagian bawah . memang normal ke macam mana ya ? banyak jahitan , doktor tulis di buku ' EPISOMY ' . #pleasehelp

2 Balas

kalau ikut pengalaman saya 2x bersalin dan ada jahitan,memang mcm tu la. anak first jahit sedikit,tp luar dalam. kencing tak sakit,cuma perit sedikit. yg jahitan bersalin anak kedua tak rasa sangat,rasa mcm biasa sja,sebab jahitan belah dlm sahaja. lenguh memang ya,sebab letih lepas meneran. tp utk kepastian bole tanya nurse yg incharge sis.

mmg mcmtu