bsp

Nk tnya kalo bacaan bsp 6.5 tu tinggi x??

9 Balas

Tengok atas klinik berapa dia nak bacaan normal. Tempat sy semua dia nak 5.1 ke bawah. 5.2 ke atas pen merah la jawabnya

Klau bcaan pg 6.5 tu tinggi... If lepas mkn tgah hari dye akn normal...pg klau bole jgn lbih pde 5.0...so normal

Tuk kk yg sy pegi..sebelum mkn max 5.0 kalau selepas makan max 6.7 ..kalau lebih mmg tinggi la mksudnye

Ikut atas klinik tapi lepas jmpa pakar pemakanan dia kata kalau pagi bwah 5.4 lepas mkn bwah 6.7..

Stiap klinik xsama die punye par bcaan bsp..lbih baik tnye nurse yg incharge kes awk..

Klo sy 5.9 tu je nurse dh tnye mkn ape je td tgi ni....

Sy 5.1 pon dh tinggi dah. Bawah 5.0 baru OK bacaannya

Spatutnya awk tanya nurse mase dorg bg apa2 result...

Pengalaman saya.. Ini jawapan nurse di KKIA..