confius

hi .. nk tnya betul ke kalau time preggy kita buat tampal gigi gan bersihkn gigi boleh buat kita keguguran atau pendarahan ?? tapi doktor gigi sarankan buat tampal gigi sebab takut gigi lagi rosak time preggy .. so ada cadangan tak harus pergi buat atau tak ??

2 Balas

Boleh je. Takde efek pape pn kt kandungan. Tampal gigi bersihkan gigi even cabut gigi pn ok. Xde kaitan saraf ke ape. Knapa dr gigi concern sgt sbb di awl kelahiran kan selalu ibu kerap2 muntah bagai, jd gigi cepat haus mudah terdedah pada jangkitan kuman. So sbb tu la dia check siap2 n sarankan scaling kalau ada karies

5y ago

ok .. bru rsa lega sikit bila smua kata ok

Karut. Sy buat tampalan n scaling masa pregnant 14w. Ok jer baby dlm perut. Skrg 32w