pmkanan

nk tnya ..ank saya arini 6 bln .. dh blh bg mkn ke.. n blh bg air suam tak ?

10 Balas

Boleh dah sis... Bg makan mcm puree buah, nasi bubur..blender...kuantiti sikit je dulu..dlm 2 sudu..saya suggest sis follow fb happy babyfood Malaysia..kat situ ade guide mcm amalkn 4days rule utk tau kesesuaian anak dgn makan..cadangan makanan..

Nak bg jgn bagi terus bnyk. Mula kn 1sudu mkn bby.. esok 2sudu.. dan seterusnya. Sampai bby dah rasa ok.. ada bby yg bila smthg masuk mulut akan mual. Jangan paksa bby mkn. Sebab bila paksa nnt lg bby x nk mkn.

Boleh. Sis buka buku check up. Kat situ ada panduan pemakanan anak yang lengkap.

Selalunya 6bulan ke atas dh boleh nak bagi mkn.. Makanan yg lembut2.. 😄

Boleh je makan. Ikut yang kk bagi guide.

Ye dah boleh

Dah blh dah

Bbur blend

Dah boleh.

Boleh.