Ingin tahu

Nk tnya 19week klu sakit gigi berlubang boleh cabut x?tak tahan sakit sngt.. Dan klu kerap sakit bnyk mkn ubt than sakit ada effect apa² x kt bby?? Risau jgk.. Sbb pernah dengar klu preggy xboleh cabut gigi#ingintahu #pleasehelp

15 Balas

saya masa tu sakit gigi geraham gigi belakang sekali tu 2 batang , ditambah pula dtg nya penyakit beguk . memang xboleh makan , xboleh telan air + kena puasa + dah x makan seminggu 🥹gi klinik kk dia terus tolak sy kat hospital. masa tu saya 27 weeks . memang doktor sarankan cabut . bila dia dah cabut tu baru ok . pastu dia ada masukkan ubat sejenis air dalam jarum , ubat antibiotik keluar semua nanah beguk tu . kalau awk rasa sakit gigi tu boleh menyebabkan sampai awk xmkn , saya sarankan awk gi hospital tanya doktor , takut effect kat baby kalau kite xmkn 🥹 macam sy haritu dah seminggu xmkn , sekali dah boleh mkn penyakit lain pulak doktor dapat detect 🥹 protein keluar dlm air kencing . memang sampai sekarang dipaksa tido dalam warded 🥹