mslh drh tinggi masa pregnant

Nk tny ibu2 yg ade darah tinggi mse pregnant ade dpt ubat drh tinggi ke? membantu turunkan bacaan x? pastu bersalin czer atau normal or induce? Ada petua nak turunkan bp x? Terima kasih.

3 Balas

Time preggy, dokt. x sarankn kita mkan ubat darah tinggi.. takut beri impak pda baby nnti.. if bp high, better banykkn berehat. Please dont stress yourself too much.. mkin stress.. makin high bp.. eat more healthy foods n drinks too..

saya makan metildopa atas arahan doc. pun nak tanya soalan yg sm. bp sy msh xberapa cantik. xstress pun bp naik. xmakan masin pun hi bp. jd xkeruan memikirkan

Ada. Doktor bg mkn methyldopa khas utk ibu mengandung. Inform kat doktor kalau ada darah tinggi. Doktor akan bg ubt yg bersesuaian dgn ibu mengandung.