Boleh x share skincare utuk jerawat ....bg tau brand siap2 sng nk cr...utuk parut sekali...(hitam2)

Nk tau jg...shower gel...shampoo yg selamat digunakan jg ...tq

1 Balas

skincare sy sama je sebelum & selepas hamil sbb kulit sy jerawat + berminyak + sensitif jadi sy cari skincare yg selamat utk kehamilan awal2. ni guide je tau, kulit setiap org x sama mcm tu jgk dgn hasilnya. cuma kongsi apa yg sy amalkan siang: simple refreshing gel wash dr ceuracle kombucha essence dr dermis pure vitamin c 15 benton deep green tea lotion aveeno mineral sunscreen malam: nutox cleansing oil simple micellar facial gel wash dr ceuracle kombucha essence skinfood royal honey propolis essence the ordinary azelaic acid suspension syampu: clairol herbal essences hello hydration coconut shower gel: shokubutsu mochi hada ultra moisture (sabun bayi pun ok) so far jerawat x hilang 100% sbbkan hormon x boleh nk buat apa2 tapi bila timbul jerawat baru xde la meradang sgt banding dgn x letak apa2 skincare. parut pun cepat surut dlm sebulan dh pudar byk mungkin sbb konsisten pakai vit c dgn sunscreen. jaga diri & baby baik2!