16w

Nk tanye klu kite dah 16w pegerakan bby x rase sangat x ape ke?? Sbb ni mase 3bln dpat rase pegerakan die tp bile dah 16w ni mcm susah nk rase die gerak risau lh....?

16 Balas

normal tu mungkin dia biasakn dri cari ruang sbb kita rasa dari dlm tu ,nnti check jantung smua ok ,ok lah tu , nnti dh 20weeks ke atas timbul2 dh dia begerak .

Sya masa anak pertama 25w baru dapat rasa itu pun rasa geli2 je tpi yang kedua ni awal sikit 17w dah boleh rasa sikit2

Sy 18w xrasa lg bby kick . Skrg rasa brdenyut jer kuat . Normal jer tu . Ad yg 20w keatas xrasa bby kick lg .

Bila I risau I pergi scan atau pakai fetal Doppler kat rumah. First baby kita over risau kan

Msi awal sis,,tak perlu TKT,,KLU prgnnt da7 bln CTH tak kuat gerak ah itu kita kena TKT la

Sy tak perasan pon gerakan rasa camne 😅 16week juga

Sy pn blm rasa juga.. tp biasanya 18w++ baru rasa.

sy 18week..bpe kli je rs mcm geli2 kt prt ni..

Normal..masih awal..sy 19 weeks baru rasa

sy 21weeks baru rasa sis 😅