Ingin tahu

Hi nk tanya ,period lewat 6 hari tpi cek upt negatif..

8 Balas

Kadang sbb hormon je sis.. atau klu bru kawen pun mcm tu.. Dia mcm terkejut gitu hormon nya.. If seminggu lewat pun -ve, tgu lg seminggu.. Kalau jenis period x teratur mcm saya lg ler.. Sebulan x period pun bila cek tetap -ve. Masuk bulan ke 2 x period, igt kan sbb hormon, bila cek² eh pregnant plak.. Bila masa lekat pun x tau.. Sampai doc kk repeat scan bnyk kali utk tentukan edd..

Saya pernah macam ni, negatif jugak upt, hmm kecewa then lepas tu period, kdg semingu kdg sebulan tak dtg period tu pun lepas gugur jd cm tu, lepas setahun kecewa sampai taknak cek lagi kalau lewat period, alhamdulilah pregnant dah masuk 5bulan.. nasib la masa tu mimpi buka buku pink, terdetik nak buat upt sbb lewat 2hari.. rasa berat jugak sbb taknak kecewa..

Normal je sis. Period kdg tepat, kdg lewat, kdg sebulan pun x dtg. If risau leh g check klinik.

Klau x dtg lbih dri sbulan n upt negative. Mmg msalah hormon tu jmpe dr.

tanya dokter atau cek lagi seminggu

Entoh ler sis, tanya doc ya.

kdng sbb hormon

hormon tu