Ruam pada newborn

Nk tanya, ni ruam apa ye.. alergic atau peluh? ##seriusnanya #firstmom

Ruam pada newborn
10 Balas

New born mmg biasa ada ruam sis. Skin baby baru nak adapt dgn persekitaran baru. Boleh try apply lotion cetaphil dan jika ruam susu, setiap kali lps feeding, lap bahagian muka yg terkena susu dgn kapas basah. Lama-kelamaan skin baby akan nampak semakin licin bila dh stabil dan boleh adapt dgn persekitaran.

1y ago

Alhamdulillah. Baby sy yg baru ni mmg ruam banyak kat muka banding abang n kakak2 dia. Appll dlm 3 weeks juga cetaphil tu, baru nampak licin-licau mukanya. 😊