Ruam pada newborn

Nk tanya, ni ruam apa ye.. alergic atau peluh? ##seriusnanya #firstmom

Ruam pada newborn
10 Balas

panas tu, takpayah balut baby banyak sangat kain, hari panas takpayah pakai topi. kita yang dewasa pun taktahan dgn cuaca skrg. salah satu faktor SIDS ialah kepanasan tau 😅

1y ago

baby blm pandai regulate haba bdn dia, dia keluarkan haba panas ikut kepala, kalau hari panas takpyh la pakai topi. mak mentua saya pon mcm mak mentua awak, tp kalau dpn dia je saya belakon bungkus mcm mcm. dah dia balik, saya buka balik 😅