Ruam pada newborn

Nk tanya, ni ruam apa ye.. alergic atau peluh? ##seriusnanya #firstmom

Ruam pada newborn
10 Balas

Tak pasti, macam ruam peluh. Awak ada letak apa apa ke yang buatkan awak rasa allergic?

1y ago

Ohh okay ruam peluh ni. Tak perlu pakaikan baby topi. Tak perlu pakai kan tebal tebal untuk baby. Kalau rumah awak pasang aircond boleh nak pakaikan tebal tak kira siang atau malam. Tapi kalau awak pakai kipas, siang pakaikan baju lengan pendek je untuk baby. Bedung pun pakai kain yang nipis atau longgarkan atau tak pakai pun takpe.