Payudara gatal

Nk tanya mak2... Sebelum tau pregnant, ade x pengalaman payudara rse gatal2 ?

18 Balas

sy kena gatal2 breast masa trimester ptama..tp bhagian areola/puting ok. sy sapu palmer cocoa butter ntuk stretchmark tu. sapu kt perut jgk sbb perut pon gatal2 jgk. Alhamdulillah lpas tu xgatal dh.

Sy😅🙋🏻‍♀️gatal dia tu x bleh nak bawak bincang bila da masuk 2nd trimster ni.. rase nak bukak je bra, xpyh pakai apa2 langsung.. 😅sabo jer lah..

2y ago

Sama saya sis,2nd tri ni, gatal btl,

saya..smpai da 7 bulan ni pon gatal giler..klu dpt garu sedap btl rasenyer.. tp hadap la kesan dia..jdk melecet😅

2y ago

sabar jela mak 😂😂😂

Dah masuk trimester kedua baru start gatal2 especially dekat area nipples. Kena rajin bersihkan breast.

Samalah, saya pun kdg gatal tang puting tu alahai ingatkn dah kenapa sebab peluh ke apa 😅

Sya pon sama gatal ada skit ada kadang2 Smpai x pkai bra Sebb trlmpau sakit bhgian payudara tu

saya pun sama, gatal tak boleh bawak bincang, hehe. dgn sakit jugakk, dugaan btul

2y ago

sakit belum rasa lg.. tp kdg rse gatal2 je area puting tu.... stress nk garu... serba xkene 😂😂

sesiapa ada tips x nk hilangkan gatal?xboleh nk pki bra lama2😭

2y ago

dkat rumah jgn pakai bra.. xdek petua rsenyer..sume tu hormon.. yg saya bt klu kwsn hitam tu kering n merekah saya letak vaseline bg dia lembut

sy igt gatal biasa, owh sbb pregnant 🤣🤣🤣

Aah sis. Saya pun camtu jugakkk. 😖😵‍💫