Gugur sakit

Nk tanya, klau ggur mmg sakit sgt k? Atau ad jgk yg ggur xsakit? Pstu an, knp bila cek upt, ad yg ngtif dan postf.. ni bt sndri kt umh.. pstu g klinik, doc bt test air kncg double.. slps bbrp mggu g scan xde lgsung.. mgkin sbb priod hritu.kiranya ggur lah doc ckp.. Pstu nk tanya, mne lbih ok scan kt swasta k or kerajaan?

1 Balas

ikut pengalaman sy, gugur tu sakit sangat. badan mencucuk2. kena pantang betul2. jaga makan minum jangan salah makan. upt boleh jd positif sebab hormon masih ada tu sis. untuk dapat keputusan cepat boleh pergi swasta ye sis. dapatkan saranan dari doktor. macam sy tak perlu cuci. semoga sis cepat sembuh . jangan stress2 ok

2y ago

ya pantang macam org bersalin jugak. bertungku bila perlu. boleh panggil tukang urut juga. tp lepas berpantang la ye seeloknya. saya tak perlu cuci sebab turun sendiri. dah buat scan 2kali, then doktor cakap sy tk perlu cuci. cuma doktor pesan kalau ada pendarahan yang banyak baru kena pegi hospital untuk cek. upt test ni kadang2 ada ralat dia juga. . byk faktor la ye.. banyakkan berehat saja buat masani 🙂