fist mom 11week

hi nk tanya kalau nanti gi kk just utk ambik darah blh ke kita mintak utk nk scan perut sekali kat kk? agak ii klinik nk layan ke?

8 Balas

Awk dh buka buku pink?try dulu tanya doc ,kalau boleh ok,mcm sy xnk scan kt KK sbb monitor dia tu kabur xjelas,kdg2 doc sendiri pn susah nk tgk mna kpla & mna kki bby 😆 sy pegi scan je kt swasta senang x sakit kpla ,tp ongkosnya kena standby la sikit 😅 xpe sis try dlu tanya doc camane ,sllunya KK ni tiap2 bulan add appointment mmg dia akn scan je kandungan kita

Mase buka buku xde scan ke wak? Sbb biasa kalau Kk ni appointment dgn doktor or x, mmg dia akn ckp awl2 sblum kita g tu.. Contoh mcm sy hri tu, second appointment Kk just utk minum air gula n ambik darah, nurse tny siap² ada jumpa doktor x.. Sbb awk kata 11 weeks kan..mean awk da buka buku baru juga ni

Rasanya diorang dah tetapkan minggu ke brapa2 yg dia akan scan . Kalau saya pun sy suka scan kat swasta sbb diorang punya lg details penerangan n gambar. Plus suami kita pun boleh tgok waktu scan🥰 kalau scan dekat kk, gitu gitu jelah hahah

Biasanya masa buka buku pink tu doc akan scan skali sebab nak tgk ada kantung tak, ada heartbeat tak, sebab nak sahkan kandungan normal atau tidak.

Kk ada jadual sndri. Maksud sy, dorg dah tetap kan minggu ke berapa utk scan. Klu nk scan ikut kemaluan awk, better buat di luar.

Besenye kalau 1st day buke buku mmg dr scan.. n dr akan bgtau minggu2 yg mmg drg akan scan.. xtau lah kalau kk lain2

selalu kk tak kan scan tiap2 bulan, first masa bkk bku, lpstu biasa 20weeks lpstu next2 lupa plk. hehe

sy kk tak scan jugak tp sy pegi je swasta utk scan.