Jadual checkup KK

Nk tanya geng2 due bln 6. Kalo pegi KK ade jumpa doktor x? Sbb sy jumpa doktor kt KK and scan mase bukak buku je. Now dah 32weeks masih x repeat scan ke apa. Air gula sangkut pun doktor xde review pun. Selalu jumpa misi je yg layan kita acuh x acuh ? alasannya patient ramai

12 Balas

Selalunya kalau klinik cover banyak district memang busy. So dlm hal tu kalau tak concerning mmg tak de la jumpa dr. Sy dr awal mengandung sampai la beranak dua 3 kali je. First masa confirm, 2nd referral letter pi beranak hospital mana, 3rd sebab hyper ke hypo tak ingat. Yg penting merah la hahah. Takde masalah sgt sbb sy kerja tak ambil cuti sbb sibuk. Mmg suka pantas2 ni. Tapi kalau awk concern boleh la invest sikit pi klinik swasta and minta consultation

kalau xde masalah mmg akan repeat 36 ke atas plk dekat KK . kalau ad rasa risau baby , atau nk tgok perkembangan baby boleh pergi swasta , try google Sonobee , n cek area awak ada x yg guna sonobee , kalau untuk cek baby 28ringgit je , kalau nk cek gender 18 ringgit .. sy anak first , mmg kerap sikit pergi scan tengok baby

sm la smpi tpksa buka buku pink dkt klinik swasta..sbb dorg mrh2 perli lmbt buka buku, da org x pglmn cmn,n skg klu nk brslin kna rview balik dkt kkia tuk bsalin d hosp gomen..da try dorg xlyn siap2 mrh2 n perli2 dlm hati semoga klu dorg skit xhospital nk trima bru taw..gaji byk x berkat..

Selalunya before 30w & 36w akan ada repeat scan. Next checkup cuba minta nurse utk refer ke doctor for scanning. Maybe boleh guna excuse yang awak tak pernah scan dkt klinik luar. Semoga yang baik2 shj utk awak & baby.

KK saya pulak asyik kena jumpa doktor je ? ada problem sikit je dah kena pergi jumpa doktor. kita pulak yang letih asyik nak ke klinik je

1mo ago

tu la..terlebih rajin pulak misi dengan doktor ??

saya jumpa doc pun bila nak amik ubat dh abis sbb doc keluarkan surat nya , 36 w ni baru scan semula . last scan masa 20 lebih week .

sama la saya checkup KD pun jumpa doc dlm 2 kali je kot, lama tk scan dari 20w+ .. ni smpai lah smlm 36w baru scan sbb g hospital..

biasa KK scan masa bukak buku.. masa 13 week masa 28 week masa 35 week ..ni KK tempat sye check..

kk sy dari awal buka buku mmg akn ada scan...last scan 40w nnti..dgn pakar dua kali scan..