Ruam pada leher

Hi nk tanya, baby saya umur sebulan++, ada ruam mcm banyak kat leher dia.. kene gi jumpa dr ke? Ke nnti ruam tu slow2 hilang sendiri?

Ruam pada leher
6 Balas

Anak saya haritu ada gak satu muka, leher n badan. Mula dr cakap ruam susu tapi menyusu pakai botol n Xkn smpai ke badan. Rupanya Sbb ruam panas. Anak lepas mandi pagi, saya lumur dgn bancuhan tepung ubi kayu. Scrub badan dia bila tepung tu kering n ulang sapu smpai mandi petang. Bila malam, saya letak sudocream kat tmpt yg ada kesan. Alhamdulilah da xda ruam3 tu

guna sudocream ataupun apa2 krim ruam bayi sapu nipis dkat leher bby ..bhgian leher mmg agak nak kena ruam sbb tu kena cuci dan bagi kering sllu jgn lupa krim ruam bayi ..letak bedak juga bleh tp lebih baik bedak gatal khas utk bayi

Sis,,cuba minyak nie..ank sy melecet teruk kt celah kangkang..Alhamdulillah,,dah sembuh dah..minyak nie bgus tuk melecet2..urut2 kt perut pom bleh..kt shopee ad jual..

Sy masa baru nak jd ruam sikit sikit Sy letak bedak sejuk.

Sis cuba pakai losyen snow white .

guna nappy krim..jd jugak